Ellen Blom ID - Lopende zaken

Ellen Blom ID - Lopende zaken

Lopende zaken

Lopende zaken:

 

 

Stichting Raamwerk

 

 

Sinds april 2013 ben ik coördinator van dit samenwerkingsverband van (inmiddels) 32 schouwburgen: 30 in Nederland en 2 in België. Doel is om kennis uit te wisselen over internationaal theateraanbod, en de mooiste voorstellingen in de theaters hier te laten zien.

 

Raamwerk nam de afgelopen jaren zelf het initiatief voor een aantal bijzondere tournees, zoals de dansperformance van Giulio D'Anna Parkin'Son in 2014, en in 2015 de circustheatervoorstelling Extrémités van Cirque Inextrémiste. In seizoen 2015-2016 produceerde ik voor Raamwerk de Nederlandse tournees van Trygve Wakenshaw met Squidboy, en de beeldende Catalaanse performance A House in Asia van Agrupación Señor Serrano.

Najaar 2016 deed ik de tourneeplanning van Volker Gerling uit Berlijn met zijn fotovoorstelling Portraits in Motion. In 2018 deed ik hetzelfde voor de voorstellingen van het Australische circustheatergezelschap Gravity and Other Myths.

 

Sinds die tijd ben ik de boeker voor Nederland en België voor dit gezelschap, in samenwerking met impresariaat Aurora Nova uit Berlijn. Foto: Out of Chaos van GOM, foto: Carnival Cinema - najaar 2020 op tournee in Nederland en België.IMG_0296_-_A_LW_4.jpg

 

 

CULTUURNOTA'S 2021-2024

 

Gemeente Utrecht Culturele Zaken

Tussen 2015 en 2018 was ik lid van de Adviescommissie voor de Projectsubsidies Cultuur. Najaar 2018 werd dat omgezet in deelname aan de Visitatiecommissie van de Gemeente, voor de  tussentijdse evaluatie van de meerjarig gesubsidieerde instellingen in Utrecht. Inmiddels ben ik op stap met het oog op de beoordeling van aanvragen voor de Cultuurnota, voor de periode 2021-2024.

 

Provincie Utrecht

Ook voor de Provincie Utrecht zal ik adviseren over de Meerjarenplannen 2021-2024 van festivals. 

 

DEGASTEN

Bij het Amsterdamse theater/talentontwikkelingsgezelschap DEGASTEN ben ik betrokken als adviseur en fondsenwerver. Ik schreef met hen de gehonoreerde meerjarenaanvragen bij het AFK en het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de periode 2017-2020. We zijn nu hard bezig om dit ook voor de komende subsidieperiode weer voor elkaar te krijgen.

 

Urban Resort

Urban Resort ontwikkelt en beheert broedplaatsen in Amsterdam, met woon- en werkruimte voor kunstenaars en organisaties. Ik schrijf met hen mee aan het meerjarenbeleidsplan vanaf 2020.

 

De CircusCoalitie is een nieuw initiatief van festivals, gezelschappen en organisaties die jong circustalent willen ondersteunen. Ze hebben mij gevraagd om als projectleider de eerste tournee te organiseren met een paar veelbelovende makers: Liza van Brakel, Júlia Campistany en Tea Time Company. Tournee in het voorjaar van 2021.

Op de foto: Júlia Campistany.

 

IMG_2086_2018_06_21_GENERAL.jpg