Ellen Blom ID - St ID Productions

Ellen Blom ID - St ID Productions

St ID Productions

 

Najaar 2013 is Stichting ID Productions opgericht om ook eigen voorstellingen en evenementen te kunnen produceren op het gebied van internationale en interculturele uitwisseling in de podiumkunsten.

 

Flamenco Amazigh

Op 1 november 2014 ging de eerste productie in première: Flamenco Amazigh is een unieke mix van Spaanse flamenco en muziek uit de Izran/Amazigh (Marokkaans-berberse) traditie, uitgevoerd door maar liefst 8 muzikanten. Na 15 concerten eindigden we in maart 2017 in Den Haag. De optredens trokken in totaal 2500 mensen die zeer enthousiast waren. Uitgebreide informatie en muziekfragmenten zijn onder andere te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/flamenco.amazigh.

 

pictures/Flamenco_Amazigh_in_de_Meervaart_smal.jpg

 

Casa Ibérica

In januari 2017 ging in de Flamenco Biennale het tweede muziekproject van de Stichting in première:Casa Ibérica, een grensoverschrijdende kruisbestuiving tussen de Spaanse flamenco en Portugese muziek. Magda Mendes vertegenwoordigt hierin de Portugese stem, en Erminia Fernández Córdoba de Spaanse. Zij worden begeleid door Ward Veenstra & Arturo Ramón op gitaren en Udo Demandt als percussionist. Casa Ibérica is een uniek project waarin Spaanse en Portugese ‘volks’muziek op een vernieuwende manier gemixt worden. Het concert is nog steeds te boeken via Ellen.

Ward maakte een mooie trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=jKBAf3uwWfs

 Foto: Rita SzilitorokDSC 6271 smal